KÜLTÜR SANAT

"Doğa İçin Eğlenceli Bir Tiyatro: Dünya Bizim Evimiz"

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun ilk gösteriminden bu yana çocukların büyük beğenisini kazanan , çevre bilinci, hayvan sevgisi ve doğa tutkusu aşılayan “Dünya Bizim Evimiz” oyunu, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kadıköy ve Maltepe belediyeleri tarafından düzenlenen festivallerde minik izleyicilerle buluşuyor!  Bosch Ev Aletleri ve Sadri Alışık Kültür Merkezi iş birliği ile 2018 yılında hayata geçirilen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Dünya Bizim Evimiz oyunuyla 2025 yılı sezonunu İstanbul’da düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinlikleriyle kapatacak

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun büyük beğeni toplayan "Dünya Bizim Evimiz" adlı oyunu, çocuklara çevre bilinci, hayvan sevgisi ve doğa tutkusu aşılamaya devam ediyor. Oyun, 31 Mayıs Cumartesi ve 2 Haziran Pazartesi tarihlerinde Kadıköy ve Maltepe belediyeleri tarafından düzenlenen etkinliklerle minik izleyicilerle buluşacak.

Bosch Ev Aletleri ve Sadri Alışık Kültür Merkezi iş birliği ile 2018 yılında kurulan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "Dünya Bizim Evimiz" oyunu ile 2025 sezonunu İstanbul'da gerçekleştirilecek Dünya Çevre Günü etkinlikleriyle kapatacak. Etkinlikler çerçevesinde, oyun 31 Mayıs'ta Kadıköy Çevre Festivali kapsamında saat 12:30'da Göztepe Özgürlük Parkı'nda, 2 Haziran'da ise Maltepe Çevre Etkinlikleri kapsamında saat 13:00'te Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

"Dünya Bizim Evimiz" oyunu, çocuklara sürdürülebilir bir dünya için neler yapabileceklerini öğretirken, aynı zamanda eğlendirici bir deneyim sunmayı hedefliyor. Yiðit Pakmen tarafından yazılan ve yönetilen bu oyun, Sadri Alışık Kültür Merkezi (SAKM) oyuncuları tarafından sahneye konulacak. 4-12 yaş aralığındaki tüm çocukların ücretsiz katılımına açık olacak.

Kadıköy Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilecek oyunda, "Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir" sözüyle Türkiye'nin dört bir yanından ilköğretim çağı çocuklarına 30 yıldır eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) minikleri de ağırlanacak. Bu şekilde çocuklara doğayla iç içe yaşamanın ve evrensel sorumlulukların değerini aktarmak hedefleniyor.

Oyun, Eylül, Toprak, Mirket, Kurt, Karga ve Papağan gibi eğlenceli karakterler aracılığıyla iklim değişikliği konusuna dikkat çekerek izleyicileri harekete geçmeye davet ediyor. Kahramanlar, Hindistan'dan Kutuplara uzanan bir yolculuk yaparak doğa tahribatının izini sürerken, çevre sorunlarına dair önemli mesajlar veriyor. Oyunda, dünya çocukları ve hayvanları birleşerek, yetişkinlerin yardım çağrılarına kulak vermesi gerektiğini vurguluyor.

Usta oyuncu Kerem Alışık'ın genel sanat yönetmenliğini üstlendiği ve baş karakter Ulu Çınar'ı seslendirdiği "Dünya Bizim Evimiz", gerekli önlemler alınmadığı takdirde dünyanın yaşayacağı olumsuzlukları da gözler önüne seriyor. Oyun, çocuklara hem derin hem de renkli bir dünya sunarak, doğanın korunması gerektiğine dair bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Bu etkinlikler aracılığıyla, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çocukların doğa sevgisi ve çevre bilinci konusunda daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Çocukların doğaya ve çevreye olan bağlılıklarını arttırmayı amaçlayan bu gibi projeler, geleceğin daha sürdürülebilir bir dünya için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.