Türkiye’nin stratejik konumu, İpek Yolu’nun yeniden canlanmasıyla daha da önem kazandı. Özellikle Avrupa, Balkan ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasındaki taşımalarda öne çıkan CDA Lojistik, Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sular’ın ifadesine göre, transit yüklere yönelik sundukları depolama hizmetleriyle birlikte Türkiye’nin küresel lojistik sektöründeki rolünü güçlendirdiklerini vurguladı.
Türkiye’nin İpek Yolu’nu yeniden gündeme alması, bölgedeki Türk lojistik şirketlerinin yatırımlarını hızlandıran bir etken oldu. Türkiye, Avrupa, Balkan ve BDT ülkeleri arasında taşımalarla öne çıkan CDA Lojistik, Orta Koridor'u aktif bir şekilde kullanarak müşterilerine özel çözümler sunmayı sürdürüyor. Sular, Türkiye’nin lojistik sektörünün, 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ile dünyada 11. sırada yer aldığını belirterek, sektörün yeniden şekillenen küresel ticaret dinamiklerine hızlıca uyum sağlama potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin stratejik konumu transit taleplerini artırıyor
Cem Sular, kara yolu, intermodal, deniz yolu, hava yolu, ekspres taşımacılık, proje taşımacılığı, transit depolama ve gümrükleme hizmetleri gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiklerini belirtti. Sular, “Türkiye’nin eşsiz konumu, transit taşımacılık ve depolama talebini artırıyor. CDA Lojistik olarak bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendiriyor ve müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz. Taşımalarımızın yanı sıra transit yüklere yönelik depolama hizmetlerimizle de Türkiye’nin küresel lojistiğin önemli bir merkezi olma vizyonuna katkı sağlıyoruz.” dedi.
Ticari bağları güçlendirmek için çalışmalar sürüyor
Sular, İpek Yolu’nu yeniden canlandırma projelerinin, küresel ticaretin önemli bir gündem maddesi haline geldiğini anımsatarak, Türkiye’nin Avrupa ve Asya ekseninde bu tarihi ticaret yolunun yeniden şekillenmesinde kilit bir rol oynadığını vurguladı. Sular, “Sunduğumuz taşımacılık ve depolama hizmetleriyle bu sürece destek vererek Türkiye, Avrupa ve BDT ülkeleri arasındaki ticari bağları güçlendirmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
Aylık olarak 2 bin transit yükün depolama operasyonu yürütülüyor
Cem Sular, aylık olarak 2 bin transit yükün antrepo operasyonunu gerçekleştirdiklerini belirtti. “Bunlar Türkiye üzerinden taşınan transit yükler. Bu yüklerin antrepoya alımı için verilen beyanname, antrepodan çıkacağı ülkeye göre verilen beyanname, yükleme, boşaltma ve taşıma organizasyonu gibi işlemlerin tamamı ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Bu operasyon sayısını yüzde 50 oranında artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde bilgi vererek, şirketin operasyonlarının verimliliğine dikkat çekti.
Şirket olarak 100’den fazla özmal araç ve 600’e yakın ekipman filosuyla hizmet verdiklerini vurgulayan Sular, ayrıca modern teknolojilere yaptıkları yatırımlarla operasyonlarını optimize ederek, müşterilerine hızlı ve güvenilir çözümler sunduklarını ekledi.