Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), "Orta Asya'dan Anadolu'ya Ortak Miras" temasıyla düzenlediği 20. yılı sergilerine Kırkekiz ilçe sergisiyle başladı. Sergi alanında Türk dünyasından eserler sergilenirken, Kırgızistan'dan Azerbaycan'a, Özbekistan'dan Türkmenistan'a kadar uzanan özel kültürel bağlar ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.
Sergi Açılışına Katılım Yoğun Oldu
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KO-MEK'in 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı sergilerinin Kırkekiz'deki açılış programına katıldı. Kursiyerlerin el emeği ve göz nuru eserlerinin sergilendiği etkinlik, Kırkekiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Kırkekiz Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Kırkekiz İlçe Başkanı Nurettin Okudan, Milliyetçi Hareket Partisi Kırkekiz İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, Kırkekiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Kurt, Kırkekiz İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet Kocakaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergide Türk Dünyası Esintisi Vardı
Birlik ve kardeşliği geleceğe taşımayı amaçlayan sergi, Türk Dünyası Ülkeleri Birliği ilhamıyla hazırlandı. Kırkekiz ilçe sergisinde Türk Dünyası ülkelerinin bayrakları, girişi süsleyerek katılımcılara hoş bir sürpriz sundu. Davetliler, KO-MEK müzik grubu eğitmenlerinin seslendirdiği güzel eserleri birlikte söyleyerek unutulmaz bir gün geçirdi. Serginin açılış konuşmasını yapan Dilimetepe KO-MEK Kuaförlük Kursiyerlerinden Aliya Imankulov, "KO-MEK kursları bizim için eğitimin yanı sıra bir aile, rehabilitasyon merkezi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.
"KO-MEK Sadece Bir Kurs Merkezidir, Bir Ailedir"
KO-MEK’in geldiği noktayı özetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şöyle konuştu: "2020 yıllık bir süre zarfında 1 milyon 58 bin kişiden fazla kişi eğitim aldı. Kocaeli'nde her on kişiden biri, her iki kadından biri KO-MEK ile buluştu. Buradaki atmosfer, insanlar için bir rehabilitasyon merkezi gibi işliyor. İnsanlar buraya komşusuna gider gibi geliyor, burada kendilerini buluyorlar." dedi.
"Kadınlarımız Olmadan Bu İş Olmaz"
KO-MEK’in sosyal sorumluluk projelerinin de gerçekleştirildiği bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın, "Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan ortak kültürel mirasın temsilcisiyiz. Kudüs gibi kutsal şehirlerde tarih boyunca barışı ve adaleti biz getirdik. Bu barış ve kardeşlik anlayışı, Türk dünyasının medeni ve ekonomik hayatının her alanında hissediliyor. Siz hayatın içinde ne kadar var olursanız, toplum o kadar güzelleşir. Birlikte hareket ettiğimizde hem ekonomik hem de kültürel anlamda daha güçlü oluruz. Daha mutlu bir Türkiye, daha mutlu bir Kocaeli için hep birlikte emek vermeliyiz. Unutmayın, kadınlar olmadan bu iş olmaz." ifadelerini kullandı.
KO-MEK Büyük Görev Üstleniyor
Kırkekiz Belediye Başkanı Şener Söğüt, "KO-MEK, sosyal hayatın yanı sıra meslek ve sanat eğitimleri ile de vatandaşlarımıza büyük katkılar sağlamaktadır. Orta Asya'dan Anadolu'ya ortak mirasımız temasıyla sergilerini açan KO-MEK, bu mirası yaşatmada büyük görev üstleniyor. Bu anlamda kursiyerlerimiz ve usta eğitmenlerimiz ellerinden gelen gayreti göstermektedir. KO-MEK, çok önemli bir sosyal proje. Bu projeye sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Sergi Alanı Hep Birlikte Gezildi
Konuştukların ardından KO-MEK bohçası, ihtiyacı olan bir kursiyere Başkan Tahir Büyükakın ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ardından çocukların da katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Sergi alanını birlikte gezen protokol üyeleri, kursiyerlerin el emeği eserlerini dikkatle inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Ziyaretçiler, hem sanat hem de toplumsal katkı anlamında büyük emek verilen sergiyi gezerek el emeği göz nuru eserleri tek tek inceledi.