Buca Belediyesi, Radikal Eğitim Kurumları iş birliğiyle "Geleceğin Liderlerini Yetiştiren Anne Baba Olmak" semineri düzenledi. Bu önemli etkinlik Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Uzman Psikolojik Danışman Utku Nefesoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde, ebeveynlere çocuklarda 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeye yönelik değerli bilgiler sunuldu. Utku Nefesoğlu, 21. yüzyıl becerilerini iletişim, takım çalışması, yaratıcılık ve problem çözme olarak tanımladı ve her bir başlık üzerinden katılımcılara örneklerle açıklamalarda bulundu.
Seminerin interaktif bir formatta ilerlemesi, katılımcıların dikkatini daha da artırdı. Nefesoğlu, ebeveynlerin çocuklara nasihat vermekten ziyade rol model olmaları gerektiğini vurguladı. Bu noktada, öğrenme hevesinin anne babalardan çocuklara geçtiğini ifade etti. Ebeveynlerin, çocukların gelişiminde büyük bir rol oynaması gerektiğinin altını çizen Nefesoğlu, “Çocukla kurulan iletişim çok önemli. Ebeveyn olarak iletişim esnasında siz konuşturuyorsanız, bu sorgulanmalı” şeklinde konuştu. Çocukların kendi kararlarını almasına olanak tanıyarak lider bireyler yetiştirmek gerektiğini belirtti.
Nefesoğlu, lider çocuk demenin, kendi direksiyonunda olan çocuk demek olduğunu söyledi. Ancak, sorumluluğun birden verilmemesi gerektiğini, yaşa uygun sorumlulukların verilmesi gerektiğini dile getirdi. Çocukların yaşlarına uygun sorumluluklar üstlenmeleri gerektiğini ifade eden Nefesoğlu, ebeveynlerin yeterli psikolojik altyapıya sahip olmadan liderlik anlayışına sahip olmasının sorunlar doğurabileceğini belirtti. "Sadece özgüven yeterli değil," diyen Nefesoğlu, bireylerin fikirlerini açıklarken kendilerini ifade etme biçimlerinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Çocukların iletişimde doğru üslup kullanmalarının gerekliliğini ifade etti.
Seminerde ebeveynler, çocukların gelişiminde nasıl yardımcı olabileceklerine dair bilgiler edinmenin yanı sıra, aile içi iletişimi güçlendirmenin yollarını öğrendi. Eğitimin, çocukların 21. yüzyıl becerileri geliştirmelerinde nasıl bir rol oynayabileceği tartışıldı. Ayrıca, ebeveynlerin kendi tutum ve davranışlarının çocuklar üzerindeki etkileri de masaya yatırıldı. Aile içi tartışmalarda nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerektiği, çocuklarla sağlıklı bir iletişim nasıl kurulacağı gibi konular da seminerin önemli başlıkları arasında yer aldı.
Nefesoğlu, ebeveynlerin çocukların eğitimine aktif bir biçimde katılmalarının önemine dikkat çekti. İnteraktif bir ortamda gerçekleşen seminer, katılımcılara kendi deneyimlerini paylaşma ve sorular sorma fırsatı da tanıdı. Bu tür etkinliklerin çocukların büyüme süreçlerinde ebeveynlerin bilinçlenmesine katkı sağladığı belirtilirken, seminarın sonunda, katılımcılar bilgilerini ve deneyimlerini zenginleştirme fırsatını buldular.