Çankaya Belediyesi, 22. Uluslararası Öykü Günleri'ne ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Tango: Aşkın Dansı" başlıklı müzik ve dans performansıyla başlamıştır. Açılış etkinliğine Başkentli sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği gözlemlenmiştir. Bu yıl "Aşk" teması etrafında şekillenen öykü günlerine Çankaya Belediyesi'nin yanı sıra Anadolu Müzik Kültürleri Derneği, Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği, Sanat Köyü ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı da katkı sağlamaktadır.
Etkinlikler, 16 Şubat tarihine kadar panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve forumlarla devam edecek. Açılış etkinliğinde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yeni Müzik Topluluğu ve Bale Anasanat Dalı Dansçıları sahne almıştır. Bu özel geceye katılan sanatseverler, müzik ve dansın muhteşem uyumunu deneyimleme fırsatı buldu.
Müzik ve dansın muhteşem uyumu: Tango
Etkinlik, 6 Şubat depreminde kaybedilenler anısına Cenk Güray’ın "Sessiz" eserinin icrası ile başlamıştır. Ardından Güray'ın "Yağmur Valsi", M. Korhan Ilgar’ın düzenlemesiyle Alfred Garrievich Schnittke’nin "Tango In A Madhouse", Turgay Erdener’in "Lorca Tango", Can Aksel Akın’ın "Tango Monstros", Zeyno Karadağlı düzenlemesiyle Astor Piazzolla’nın "Libertango" ve Can Aksel Akın’ın düzenlemesiyle Necip Celal Andel’in "Mazi" eserleri sırasıyla sergilenmiştir.
Etkinliğin orkestrasyonu, viyoloda Desen Uysal, piyanoda Zeyno Karadağlı, viyolonselde Alp Tunga Bayram, kemanda Defne Han ve Ahmet Selim Yağlı'nın katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Dans koreografisi İnan Mert tarafından hazırlanmış, Nehir Şahin, Yiğit Kıraçlı, Duru Duygu Usta, Alen Altuğ, Başak Süheyla Selen ve Ali Canberk Soykök performanslarıyla geceye renk katmıştır. "Mazi" eserini sesiyle icra eden İlay Çelik Sezer, özellikle beğenilmiştir.
22. Uluslararası Öykü Günleri, 16 Şubat tarihine kadar ücretsiz olarak Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacaktır. Etkinlik programı oldukça dolu bir içerikle katılımcıları beklemektedir.
22. Uluslararası Öykü Günleri'nin etkinlik programı ise şöyle:
9 Şubat 2025, Pazar
Forum: “Sait Faik Öykücülüğünde Sevgi/Sizlik”
Saat: 15.00
Konuşmacılar: Leyla Burcu Dündar, Seval Şahin
Yer: Gülten Akın Salonu
10 Şubat 2025, Pazartesi
Çevrimiçi Söyleşi: Valeria Tentoni ile “Elmas Öfke” Üzerine
Saat: 19.00
Konuşmacı: Banu Karakaş
12 Şubat 2025, Çarşamba
Atölye: “Öykülerde Erotizm”
Saat: 19.30
Yürütücü: Fadime Uslu
Yer: Gülten Akın Salonu
14 Şubat 2025, Cuma
Söyleşi: “(Şimdilik) Tek Kitaplı Öykücüler”
Saat: 19.30
Öykücüler: Ahmet Erkam Saraç, Buket Arbatlı, Emrah İnan, Günay Çetao Kızılırmak
Yönlendirici: Sibel Yılmaz
Yer: Gülten Akın Salonu
15 Şubat 2025, Cumartesi
Panel: “Kuiri Yazma Deneyimleri”
Saat: 17.00
Konuşmacılar: Hande Ortaç, Necla Akdeniz, Rahel Meseri, Sumru Tamer
Yönlendirici: Sevcan Tiftik
Yer: Gülten Akın Salonu
16 Şubat 2025, Pazar
Video Gösterimi: “Aşk Üzerine”
Saat: 15.00
Konuşmacı: Alain de Botton
Yer: Gülten Akın Salonu